Choose Market

Europas største pingvinanlæg

Lørdag d. 02. april 2022 blev det 6.000 m2 store, flotte hjem for Givskud Zoos nye, sydamerikanske beboere indviet.

71 Humboldtpingviner, er de lykkelige nye beboere i det nyetablerede, store anlæg, som med sine 6.000 m2 indtager pladsen som Europas største pingvinanlæg. Det store anlæg kan rumme helt op til 200 legesyge og nysgerrige pingviner.

Fokus på autentisk miljø for både pingviner og gæster
Anlægget er opført med udgangspunkt i at skabe et autentisk miljø, der emmer af Humboldtpingvinernes hjemstavn, samt at skabe en autentisk oplevelse for de mange besøgende i Givskud Zoo.  

Anlægget er derfor opført med et stort bølgebassin, der er i stand til at simulere havets naturlige bevægelser og strømme, og bassinets vandkant er etableret således, at den minder om pingvinernes habitat langs de sydamerikanske kyster.Aqua-Tekniks rolle
Aqua-Tekniks rolle i det storslåede projekt, har været alt lige fra rådgivning og projektering, samt levering og installation af det komplette, biologiske vandbehandlingsanlæg (Life Support System) for pingvinernes bølgebassin, der rummer hele 900.000 liter / 900 m3 vand. 

Et vandbehandlingsanlæg med mange funktioner
Vandbehandlingsanlægget for pingvinbassinet er projekteret og installeret med flere forskellige principper inden for vandfiltrering, da det skal kunne filtrere alt lige fra pingvinfjer og fiskeben til alger og mikroorganismer. 

Anlægget består derfor af både filtreringsprincipper, der grovsorterer større, uønskede genstande fra pingvinbassinet, samt filtreringsmetoder der finfiltrerer det i forvejen grovbehandlede vand yderligere.

Derudover er det biologiske vandbehandlingsanlæg udstyret med et fuldautomatisk genanvendelsesanlæg, der reducerer skyllevandsforbruget markant, og som dermed bidrager til et mere miljøvenligt og bæredygtigt vandbehandlingsanlæg.

Høje krav til vandkvaliteten
Udover at have fokus på pingvinernes trivsel, stilles der store krav til bassinets vandkvalitet og dermed vandbehandlingen, da sigtbarheden i bassinet skal være yderst god for at opnå den ultimative sigtbarhed i vandet, som er en forudsætning for, at de forventningsfulde besøgende kan opleve pingvinerne under vandoverfladen.